Montini i Romero, servidors bons i feels

La fidelitat és el gran valor i la fe pot moure muntanyes. Segurament tots som conscients i potser protagonistes de canvis forts que hem viscut gràcies a la fe o ho hem après del testimoni creient d’altres persones. La fe ha dirigit les més importants gestes de la història, les que l’han feta avançar encara que sigui sense adonar-nos. No han estat les guerres, ni els poderosos, ni els qui viuen de la fama o de l’èxit, ni els dictadors, ni els impostors, ni els corruptes, ni els violents. No són aquests els qui teixeixen la vertadera història. El camí dels senzills, des servents fidels, de la pobresa, de la bondat, de l’amor i la resistència no violenta, el seu testimoni silenciós o explícit, han estat més forts.

 

Entre tants testimonis del nostre temps, la nostra mirada una vegada més es fixa en dos d’ells, als quals l’Església els reconeix la santedat i aquests dies són canonitzats.

 

El bisbe Oscar Romero d’El Salvador que veu clar que no poden servir mai el poble ni l’Evangeli els autosuficients, els orgullosos, els qui per tenir-ho tot menyspreen els altres, els qui diuen que no tenen necessitat ni de Déu. «Sense pobresa d’esperit –deia– no hi pot haver abundància de Déu». Estimava entranyablement el seu poble i servint-lo a ell va donar la vida. Un bisbe pastor, un home de fe i sembrador de pau que amb el seu testimoni de fidelitat, com tants altres, està cridant a l’estimació, a la reconciliació, a la justícia, a l’amor, a la pau enmig d’una humanitat enfangada en la violència.

 

El papa Montini, Pau VI, l’altre canonitzat pel papa Francesc, ens és també un autèntic model de bondat i fidelitat. És l’home del Concili Vaticà II que, amb mà forta i actitud valenta va voler que l’Església fos experta en humanitat i es decidís a fer realitat una de les més grans posades al dia de la història. L’anunci de l’Evangeli, una Església en diàleg amb el món, l’opció pels més pobres. Tenia clar que «la gent d’avui escolta de més grat els testimonis que els mestres i, si escolta els mestres, és perquè són testimonis». Servent fidel i creïble, un pastor universal que s’ha fet estimar.

 

Diumenge que ve, dia 21, a les 8 del vespre i a l’església de Montisión de la nostra ciutat de Palma, celebrarem l’Eucaristia d’acció de gràcies per les canonitzacions. De tot cor, us convid a participar-hi o unir-vos a la pregària.

Sants del dia

27/02/2024Beata Francinaina de la Mare de Déu dels Dolors, sant Gabriel de la Dolorosa; santa Anna Line

Agenda – Pròxims esdeveniments

27 Feb
FESTA DE LA BEATA FRANCINAINA SENCELLES 2024
Parròquia de Sant Pere de Sencelles + Google Map
29 Feb
01 Mar
01 Mar
Festa de Jesús Natzarè
Església de Sant Ramon de Penyafort (Port de Sóller)
07 Mar
XERRADES QUARESMALS
Parròquia de Sant Agustí + Google Map
07 Mar
08 Mar

Campanyes