Començam a preparar amb els joves la Jornada Mundial de la Joventut de 2023 a Lisboa

És per a tots nosaltres un motiu de molta alegria pensar que hem de començar a preparar un esdeveniment tant important com és la Jornada Mundial de la Joventut, que tindrà lloc a Lisboa l’any 2023. L’inici d’aquesta preparació a les diòcesis de les nostres Illes tindrà lloc dijous que ve, dia 16 d’aquest mes, a la Catedral de Mallorca, i comptarà amb la nostra presència, els bisbes de Menorca, Mallorca i l’administrador diocesà d’Eivissa. Amb goig acollirem els símbols de la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ), la Creu i la Icona de la Mare de Déu, que estan peregrinant per les diòcesis d’Espanya durant aquest temps de preparació. 

 

Aquests símbols de la JMJ arribaran a Mallorca el mateix dia 16 de matinada des de Barcelona i continuaran viatge cap a València el dia següent. Estaran exposats durant tot el dia 16 a la Seu mallorquina i a les 19 hores hi haurà una Vetla de Pregària, en què hi serem presents nosaltres i joves provinents de les tres diòcesis. Des d’aquest escrit, feim una crida-invitació a tots els joves a participar-hi, acompanyats pels preveres, diaques, membres de vida consagrada i tots -adults de les nostres comunitats, parròquies, moviments, associacions- que us hi vulgueu fer presents. Pregarem junts pels joves i amb els joves, seguint l’exhortació del papa Francesc en què convida a «cultivar i donar testimoni de l’esperança, la generositat i la solidaritat que tots necessitam en aquests temps difícils». 

 

El tema que s’ha elegit per aquesta Jornada Mundial de la Joventut és la coneguda frase de l’evangeli de sant Lluc referida a la Mare de Jesús: «Maria es va aixecar i se n’anà decididament» (Lc 1,39). Sembla una senzilla afirmació, de comprensió immediata, però ens ha de fer entrar en allò que té de decisió per part d’una jove que actua de forma ben generosa, amb rapidesa i valentia. Haurem de llegir i aprofundir en la pregària i en el diàleg amb altres aquesta manera de ser i d’actuar de Maria, contemplant la nostra realitat d’avui i les respostes que amb fidelitat -com ella- hem de donar.

 

De tot cor us animam, estimats joves, a acollir aquests símbols de la JMJ a la Catedral de Mallorca i amb la presència de les tres diòcesis de les Illes. Comencem aquesta aventura de preparació que ja ens compromet a traçar nous camins de renovació, que abastin tots els camps de la nostra vida, empesos pel seguiment entusiasta de Jesús i contagiats per l’ardor de l’Evangeli. 

 

Amb el nostre afecte i benedicció,

 

+ Sebastià Taltavull, bisbe de Mallorca

+ Francesc Conesa, bisbe de Menorca

+ Vicent Ribas, administrador diocesà d’Eivissa 

Sants del dia

17/07/2024Santes Justa i Rufina, sant Aleix, santa Hedwig.

Agenda – Pròxims esdeveniments

25 Jul
28 Jul
29 Jul
Radio Maria. Santo Rosario
Monasterio de la Visitación. Salesas + Google Map
03 Ago
Conferencia LA MIRADA SISTÉMICA, por Clara Ventura.
Xiringuito solidario Tabgha (PORTALS NOUS)
06 Sep
XVII Peregrinación al Santuario de Lourdes
Santuario de Lourdes (Francia)

Campanyes