Creadors de treball i contribució al bé comú

Quan conduïm un vehicle, qualsevol mitjà de transport, hem pensat mai per què ens aturam davant d’un semàfor en vermell o un pas de peatons? La prudència? La por a la multa? El respecte a l’altre? Celebrant la Jornada de Responsabilitat en el Trànsit, entenem el transport i la mobilitat com a creadors de treball i contribució al bé comú. Vet aquí ja unes primeres respostes. La mobilitat és avui un dels factors que caracteritzen més la nostra civilització. També Jesús recorria ciutats i pobles, encara que fos en unes condicions molt diferents a les nostres, i ho feia el bé per tot on passava.

 

Tot i que l’estiu és un temps apte per als desplaçaments, enguany, a causa de la pandèmia del coronavirus i les restriccions que hem viscut i que se’n segueixen, tot pren una nova orientació i les possibilitats del trànsit són menors. Així i tot, hem de fer una valoració de tots els qui durant el temps de confinament han fet possible que amb seu transport arribàs a la població tot allò mes necessari i bàsic per viure, com també els qui han fet possible els necessaris desplaçaments relacionats amb la mobilitat humana i la seguretat vial. Aquest és un moment per agrair-ho de cor. Molts, pel treball professional i per les necessitats que s’han anat presentant, gràcies! També heu fet de bons samaritans.

 

També el papa Francesc ha volgut expressar la seva gratitud, i que també ara faig extensiva, quan es dirigeix a «tots els artesans del bé comú que estimen no amb paraules sinó amb fets, entre ells aquells que es mouen en el tràfic amb saviesa i prudència, respectant els lloc públics». El que volem ressaltar en aquesta Jornada és la necessitat de bones actituds a l’hora de conduir un vehicle, sobretot per la responsabilitat que suposa en relació a la població. En la conducció, no hi caben la prepotència ni l’orgull com tampoc certes formes d’agressivitat verbal, ha de ser normal el vertader companyerisme, tant en la professió com en l’empresa, que es construeix sobre el servei, la humilitat i l’ajuda mútua. Conduir i conduir bé és una forma d’exercitar la responsabilitat i la caritat, és un acte moral.

 

Aquesta Jornada vol ser una crida a respectar les normes de trànsit no per por, sinó per convicció, pensant en la bona convivència i en el bé comú. La responsabilitat a la carretera i en el trànsit en qualsevol lloc ens dona la possibilitat d’afavorir moltes actituds que ens fan més humans perquè ajuden a humanitzar les nostres relacions humanes, evitant els excessos i sobretot els accidents. Fent-ho bé, sabem que tot això genera llocs de treball i aquests afavoreixen viure amb dignitat, que és el que volem per a tota la ciutadania.

Sants del dia

24/05/2024Sants Domicià i Rogacià, sant Vicenç de Lerins, sant Simeó Estilita.

Campanyes