Donar òrgans és un gest d’amor

 

Per la Paraula de Déu sabem que l’amor és el fonament de tota actuació veritablement humana. Encara més, Jesús diu que ningú no té un amor més gran que el qui dona la vida pels seus amics i, dit això, afegeix «vosaltres sou els meus amics». Des d’aquesta familiaritat podem entendre el to de tendresa i de generositat que agafa la forma d’estimar que ell proposa. Per això, estam en total sintonia amb tots els esforços orientats a defensar la vida des de l’amor a les persones, especialment les més febles i les dels qui pateixen més riscs. En aquesta línia està la jornada sobre la donació i trasplantaments d’òrgans, un «gest d’amor», com ho qualifica el papa Francesc.

 

L’Evangeli té com a missatge central el manament de l’amor: «Estimau-vos els uns als altres». En ell rau el missatge de donar la vida quan és lliurada per amor a l’estil de Jesús, tal com ho ha demostrat morint per la salvació de la humanitat. Per això, l’Església anunciam aquest missatge de vida i esperança per a tothom, sense cap exclusió. El gest de donar òrgans i els trasplantaments que hi segueixen ofereixen, doncs, la possibilitat de salvar moltes vides sotmeses a un perill de mort o amb sofriments intensos. Un gest que defensa la dignitat de les persones, fa una crida a la gratuïtat de l’amor i  la capacitat de generositat que cada persona ja conté pel sol fet de ser-ho.

 

Sant Joan Pau II havia dit que la donació d’òrgans realitzada d’una manera èticament acceptable, té la missió d’oferir una oportunitat de salut, o fins i tot de la mateixa vida, als malalts, els quals sovint no tenen altra esperança. Es tracta de la solidaritat que uneix els éssers humans i de la caritat que disposa a donar-se en bé dels qui més sofreixen. L’evangeli del bon samarità sempre serà el referent del valor de pensar més en l’altre i no tant en un mateix. Cal que afavorim amb fermesa la cultura de la generositat que enalteix la cultura de la vida. Amb aquesta decisió estam reproduint en la nostra existència personal i en la dels altres la mateixa vida de Jesús, que «ens va estimar fins a l’extrem».   

Sants del dia

17/07/2024Santes Justa i Rufina, sant Aleix, santa Hedwig.

Agenda – Pròxims esdeveniments

25 Jul
28 Jul
29 Jul
Radio Maria. Santo Rosario
Monasterio de la Visitación. Salesas + Google Map
03 Ago
Conferencia LA MIRADA SISTÉMICA, por Clara Ventura.
Xiringuito solidario Tabgha (PORTALS NOUS)
06 Sep
XVII Peregrinación al Santuario de Lourdes
Santuario de Lourdes (Francia)

Campanyes