Els seus somnis, facem-los realitat

 

Una nova Diada de «Mallorca Missionera». Una nova ocasió per a demanar-nos sobre la dimensió missionera de la nostra vida cristiana. La pregunta de fons és: com a cristià, visc pensant només en mi mateix i sense compartir amb altres la meva fe, o crec que he de donar a conèixer Jesús als qui no el coneixen o viuen com si no el coneguessin? Aquesta segon aspecte és la dimensió missionera, la que ha fet que determinades persones deixessin ca seva i marxessin a altres països a anunciar l’Evangeli, servint els més pobres. En aquesta Diada els hem de tenir ben presents en la nostra pregària i ajuda econòmica com a gest de solidaritat amb els qui més ho necessiten.  

 

Amb aquesta comunió i aportació solidària intentam fer realitat els somnis de tantes persones –gent gran, adults, joves i infants– que en aquests moments són atesos pels 81 missioneres i missioners mallorquins, capellans, religiosos, religioses, i laics i laiques escampats pels cinc continents. Ells han deixat la terra que els ha vist néixer i han marxat a altres països a escampar la llavor de l’Evangeli amb la generosa i arriscada entrega de la seva vida. Ells han tingut clar allò que «el bé sempre tendeix a comunicar-se, que tota experiència autèntica de veritat i de bellesa cerca per si mateixa la seva expansió, i qualsevol persona que visqui un profund alliberament adquireix major sensibilitat davant les necessitats dels altres» (EG 9). Cap a ells, germanes i germans missioners nostres, vagi el nostre agraïment per tot el treball apostòlic i també la nostra pregària constant.

 

L’actitud missionera, tanmateix, no és només pròpia dels qui marxen a missions, sinó que ho ha de ser de tot cristià, seguidor de Jesús i membre de l’Església. «La joia de l’Evangeli –també diu el papa Francesc– que ompl la vida de la comunitat dels deixebles és una joia missionera… Aquesta joia és un signe que l’Evangeli ha estat anunciat i està donant fruit» (EG 21). ¿No creis que tot això ens ho hem d’aplicar a Mallorca, que avui per avui també és terra de missió? La joia de l’Evangeli no pot excloure a ningú i s’ha de dirigir als qui no creuen i als qui, havent cregut, viuen com si no creguessin. Hi ha molts somnis que hem de fer que siguin realitat. Serà un dels millors fruits de Pasqua!

 

 

Sants del dia

17/07/2024Santes Justa i Rufina, sant Aleix, santa Hedwig.

Agenda – Pròxims esdeveniments

25 Jul
28 Jul
29 Jul
Radio Maria. Santo Rosario
Monasterio de la Visitación. Salesas + Google Map
03 Ago
Conferencia LA MIRADA SISTÉMICA, por Clara Ventura.
Xiringuito solidario Tabgha (PORTALS NOUS)
06 Sep
XVII Peregrinación al Santuario de Lourdes
Santuario de Lourdes (Francia)

Campanyes