Ens ha elegit perquè siguem sants!

 

L’elecció que Déu fa de cadascun de nosaltres es un misteri del seu amor. Ens ho diu la Paraula de Déu: ens elegí en Crist abans de crear el món, perquè fóssim sants, irreprensibles als seus ulls. Per amor ens destina a ser fills seus per Jesucrist. Elecció, santedat i amor. Aquí es condensa el que Déu ha projectat sobre la nostra vida per omplir-la de sentit. Fixem-nos-hi: l’origen: Déu que ens estima; el centre: Crist; i la meta: la santedat en l’amor. Per a nosaltres, això és avui de tanta actualitat com ho va ser per a les primeres comunitats cristianes, fins a fer-ne celebració i vida.

Els profetes, a l’Antic Testament; els apòstols, en el pas al Nou Testament; i nosaltres, elegits des del baptisme per a dur a terme la mateixa missió, ara la d’anunciar Jesús i l’Evangeli. ”Cada sant és una missió –ens diu el papa Francesc–, és un projecte del Pare per reflectir i encarnar, en un moment determinat de la història, un aspecte de l’Evangeli”. Aquesta convicció que marca la nostra identitat cristiana ens obre de nou els ulls a la forma de viure la nostra vocació. En ella, sigui quina sigui dins l’Església, hi ha una intervenció de Déu.

Igual que Jesús que crida els dotze apòstols i els envia de dos en dos, també nosaltres, aquí, a Mallorca, som enviats en equip, en comunitat, a fer realitat la mateixa missió entre la nostra bona gent. És el treball apostòlic de cadascú i de cada comunitat parroquial i educativa, grup de fe, associació, confraria i moviment apostòlic. Ens preparam per unes orientacions pastorals que junts encetarem en comunió i en missió.

En aquest moment de la nostra Església, Jesús ens proposa una opció de majoria d’edat: vol que ens deixem acompanyar i que acompanyem, vol que escoltem el seu ensenyament, que ens fixem en les seves obres i prenguem la decisió d’actuar. Ens crida a ser sants assumint i introduint entre nosaltres el seu estil de vida junt amb els valors evangèlics que feim nostres cada dia a la pregària i en la meditació de la seva Paraula.   

 

Sants del dia

14/07/2024Sant Camil de Lellis, sant Francesc Solano, beat Gaspar de Bono.

Agenda – Pròxims esdeveniments

15 Jul
Radio Maria. Santa Misa
Església de Sant Gaietà (Missioners dels Sagrats Cors)
29 Jul
Radio Maria. Santo Rosario
Monasterio de la Visitación. Salesas + Google Map
03 Ago
Conferencia LA MIRADA SISTÉMICA, por Clara Ventura.
Xiringuito solidario Tabgha (PORTALS NOUS)
06 Sep
XVII Peregrinación al Santuario de Lourdes
Santuario de Lourdes (Francia)

Campanyes