Ens ha elegit perquè siguem sants!

 

L’elecció que Déu fa de cadascun de nosaltres es un misteri del seu amor. Ens ho diu la Paraula de Déu: ens elegí en Crist abans de crear el món, perquè fóssim sants, irreprensibles als seus ulls. Per amor ens destina a ser fills seus per Jesucrist. Elecció, santedat i amor. Aquí es condensa el que Déu ha projectat sobre la nostra vida per omplir-la de sentit. Fixem-nos-hi: l’origen: Déu que ens estima; el centre: Crist; i la meta: la santedat en l’amor. Per a nosaltres, això és avui de tanta actualitat com ho va ser per a les primeres comunitats cristianes, fins a fer-ne celebració i vida.

Els profetes, a l’Antic Testament; els apòstols, en el pas al Nou Testament; i nosaltres, elegits des del baptisme per a dur a terme la mateixa missió, ara la d’anunciar Jesús i l’Evangeli. ”Cada sant és una missió –ens diu el papa Francesc–, és un projecte del Pare per reflectir i encarnar, en un moment determinat de la història, un aspecte de l’Evangeli”. Aquesta convicció que marca la nostra identitat cristiana ens obre de nou els ulls a la forma de viure la nostra vocació. En ella, sigui quina sigui dins l’Església, hi ha una intervenció de Déu.

Igual que Jesús que crida els dotze apòstols i els envia de dos en dos, també nosaltres, aquí, a Mallorca, som enviats en equip, en comunitat, a fer realitat la mateixa missió entre la nostra bona gent. És el treball apostòlic de cadascú i de cada comunitat parroquial i educativa, grup de fe, associació, confraria i moviment apostòlic. Ens preparam per unes orientacions pastorals que junts encetarem en comunió i en missió.

En aquest moment de la nostra Església, Jesús ens proposa una opció de majoria d’edat: vol que ens deixem acompanyar i que acompanyem, vol que escoltem el seu ensenyament, que ens fixem en les seves obres i prenguem la decisió d’actuar. Ens crida a ser sants assumint i introduint entre nosaltres el seu estil de vida junt amb els valors evangèlics que feim nostres cada dia a la pregària i en la meditació de la seva Paraula.   

 

Sants del dia

27/02/2024Beata Francinaina de la Mare de Déu dels Dolors, sant Gabriel de la Dolorosa; santa Anna Line

Agenda – Pròxims esdeveniments

27 Feb
FESTA DE LA BEATA FRANCINAINA SENCELLES 2024
Parròquia de Sant Pere de Sencelles + Google Map
29 Feb
01 Mar
01 Mar
Festa de Jesús Natzarè
Església de Sant Ramon de Penyafort (Port de Sóller)
03 Mar
07 Mar
XERRADES QUARESMALS
Parròquia de Sant Agustí + Google Map
07 Mar
08 Mar

Campanyes