Fer-nos creïbles

 

«Per les obres els coneixereu». «Les paraules se les emporta el vent». «Diuen i no fan». Tot això ho sentim dir amb freqüència i som molt sensibles a valorar el testimoni, la coherència personal, la sinceritat, la unitat de vida. La raó és que l’exigència comença per un mateix. No ens podem aprofitar de ningú emparant-nos en el xantatge d’imposar a un altre allò que un no està disposat a fer per a ell mateix.

 

Fixem-nos. Conten que, a la Índia, una mare molt preocupada per la seva filla va anar a veure Mahatma Gandhi perquè l’aconsellàs què havia de fer. Volia que parlàs amb la seva filla perquè no deixava de menjar dolços i això li era molt perjudicial per la salut. Gandhi va accedir a parlar amb aquella jove de molt bon gust, però va dir a la seva mare que no ho faria fins després de tres setmanes. Aquella mare va sortir un poc decebuda i contrariada. Després de tres setmanes li va dur la seva filla i Gandhi la va rebre, va parlar amb ella i tot va anar molt bé. La mare, però, presa de curiositat, no va partir sense demanar-li perquè havia esperat tres setmanes a rebre la seva filla i parlar amb ella. Gandhi, amb to humil li va dir: «Era jo qui necessitava tres setmanes per treure’m el mateix defecte”.

 

La transparència dels fets prové d’una gran llibertat interior i deixa la consciència ben tranquil·la. El bé mai no s’imposa, es contagia amb el testimoni. Per això, Jesús és tan contundent quan a l’Evangeli diu: «Treu primer la biga del teu ull i llavors hi veuràs prou clar per a treure la busca de l&#39ull del teu germà” (Mt 7,5). El papa Pau VI, aplicant-ho a molts aspectes de la vida, ho va concretar dient que «l’home contemporani escolta de més grat els testimonis que els mestres, i si escolta els mestres és perquè són testimonis» (EN 41).

 

Que bé quan amb humilitat l’única intenció és ajudar a que cadascú sigui ell mateix, sense renunciar-hi; que bé si ningú no és forçat a claudicar dels seus legítims principis; que bé si, essent transparents, ajudam que els altres també ho siguin.

 

 

Sants del dia

27/02/2024Beata Francinaina de la Mare de Déu dels Dolors, sant Gabriel de la Dolorosa; santa Anna Line

Agenda – Pròxims esdeveniments

27 Feb
FESTA DE LA BEATA FRANCINAINA SENCELLES 2024
Parròquia de Sant Pere de Sencelles + Google Map
29 Feb
01 Mar
01 Mar
Festa de Jesús Natzarè
Església de Sant Ramon de Penyafort (Port de Sóller)
03 Mar
07 Mar
XERRADES QUARESMALS
Parròquia de Sant Agustí + Google Map
07 Mar
08 Mar

Campanyes