La més ràpida canonització

 

Jesús és condemnat a mort per dir-se rei. És acusat d’aquest flagrant delicte que atemptava contra la sobirania del governant de torn. No el varen acceptar, no el varen voler entendre, no varen reconèixer les seves obres i el varen perseguir fins a decretar injustament la seva mort. Tanmateix, assumint aquesta realitat, Jesús triomfa des de la creu. Un triomf estrany i incomprensible, que explica quins són els plans de Déu perquè sorgeixi la vida i sigui vençuda la mort. El canvi del cor, la conversió fa que el qui es reconeix pecador trobi en Jesús una paraula de perdó i de salvació. A Jesús, li agrada dir al delinqüent que té al seu costat: «T’ho dic amb tota veritat: Avui seràs amb mi al paradís». Vet aquí la canonització més ràpida de la història, la bona notícia que ens fa veure quina mena de «regne» és aquest regne de Jesús, quina vida és la que promet, quin compromís és el que proposa. Sempre serà la persona la seva opció preferencial, la defensa i la recuperació de la seva dignitat.

 

Jesús ha mantingut la seva fidelitat a la missió que el Pare li ha encomanat. La seva resposta serà sempre la mateixa, la seva i la que ens demana a nosaltres. Amb tot, això no treu el desconcert dels qui contemplen l’espectacle de la crucifixió i han de definir-se davant d’aquest «rei» que no vol triomfs humans, ni espectacularitat fàcil, ni prestigi, ni poder, ni domini sobre els altres; només cerca la humilitat, la senzillesa, el servei fins a donar la vida. Aquesta és la novetat d’aquest «regne» que no és d’aquest món, però que s’hi encarna plenament per transformar-lo segons la voluntat de Déu.

 

Estam cridats a reconèixer que ha estat Jesús el qui ha vengut a introduir una nova manera de ser i de viure, una nova manera d’estimar i de servir, creant fraternitat en tot allò que volem dur a terme. Un «regne» de veritat i de vida, de santedat i de gràcia, de justícia, d’amor i de pau. No ens referim a un «regne» que només contempla estructures socials al servei de la persona humana, sinó sobretot aquells valors espirituals i morals que li donen consistència, perennitat, i posen les bases d’una convivència centrada en la justícia i la pau. Tot l’Evangeli n’és testimoni, ja que ens transmet el que Jesús diu i fa, i tot el que la primera comunitat recull i anuncia. 

Sants del dia

17/07/2024Santes Justa i Rufina, sant Aleix, santa Hedwig.

Agenda – Pròxims esdeveniments

25 Jul
28 Jul
29 Jul
Radio Maria. Santo Rosario
Monasterio de la Visitación. Salesas + Google Map
03 Ago
Conferencia LA MIRADA SISTÉMICA, por Clara Ventura.
Xiringuito solidario Tabgha (PORTALS NOUS)
06 Sep
XVII Peregrinación al Santuario de Lourdes
Santuario de Lourdes (Francia)

Campanyes