La mesura de l&#39amor és un amor sense mesura

Us ha passat mai voler perdonar a algú i trobar-vos que no accepta el perdó? Quan això passa, fa sofrir, et veus impotent, no saps que fer… Tant en la capacitat de perdonar com en la voluntat de rebre el perdó, es posa en joc la nostra humanitat i la qualitat de la nostra vida cristiana. Els qui volem seguir Jesús i el seu Evangeli no podem optar per la venjança, l’ajust de comptes o mantenir la rancúnia sense límits. El qui perdona arriba a estimar fins a l’extrem i romp amb l’espiral de pagar sempre amb la mateixa moneda i a l’estil de la llei del talió, o la de «me l’has feta, me la pagaràs!». L’amor és més fort.

 

Coneixem la pregunta que dirigeixen a Jesús: «Senyor, ¿quantes vegades hauré de perdonar al meu germà el mal que m’ha fet? ¿Set vegades?». Hem d’escoltar atentament Jesús i ho hem de fer des de la nostra situació personal, amb tota sinceritat i humilitat. Probablement ens costi fer-ho, perquè pot ser hi ha persones a les quals no volem perdonar. Al mateix temps, hi ha una cosa fonamental a tenir en compte, que és el voler ser perdonat, que va totalment unit al reconeixement del mal que un hagi pogut fer. En el fons, quan un desitja ser perdonat hi ha un desig vehement de voler assaborir la misericòrdia de Déu, que és obertura del cor a allò més miserable.

 

Als inicis del seu ministeri pastoral, el papa Francesc va insistit molt en subratllar aquest aspecte important de Déu, el de la seva misericòrdia, i va dir: «El missatge de Jesús és aquest: la misericòrdia. Per a mi, ho dic amb humilitat, el missatge més fort del Senyor és la misericòrdia». Tampoc no hem d’actuar com aquell fariseu davant de l’altar quan dóna gracies perquè no és com els altres, que són pecadors… No coneix el cor del Senyor, i mai no tindrà l’alegria d’experimentar la seva misericòrdia».

 

Tinguem present que la font de la misericòrdia, per tant, és Déu mateix. La consciència que Jesús té de ser el Fill expressa aquesta experiència originària. Amb paraules també del papa Francesc: «Tornem al Senyor. Ell mai no es cansa de perdonar. Som nosaltres els qui ens cansam de demanar perdó. Demanem la gràcia de no cansar-nos de demanar perdó, perquè Ell no es cansa mai de perdonar. Demanem aquesta gràcia». Hem de tenir clar que Déu, quan ens perdona, mostra que la mesura del seu amor és un amor sense mesura. Per això, a l’hora de proposar la mesura del perdó, Jesús diu: «No us dic que heu de perdonar set vegades, sinó setanta vegades set», és a dir, sempre! El qui perdona no s’equivoca mai, sempre té la raó, senzillament perquè el perdó és la prova extrema de l’amor.

Sants del dia

14/07/2024Sant Camil de Lellis, sant Francesc Solano, beat Gaspar de Bono.

Agenda – Pròxims esdeveniments

15 Jul
Radio Maria. Santa Misa
Església de Sant Gaietà (Missioners dels Sagrats Cors)
29 Jul
Radio Maria. Santo Rosario
Monasterio de la Visitación. Salesas + Google Map
03 Ago
Conferencia LA MIRADA SISTÉMICA, por Clara Ventura.
Xiringuito solidario Tabgha (PORTALS NOUS)
06 Sep
XVII Peregrinación al Santuario de Lourdes
Santuario de Lourdes (Francia)

Campanyes