La millor assegurança de vida

 

Creim de veritat que Déu fa bé totes les coses? La nit de la Vetlla pasqual, hem pogut escoltar de part de Déu: «Fem l’home a imatge nostra, semblant a nosaltres» (Gn 1,26). Pot haver-hi una millor decisió? Pot haver-hi una millor notícia? Si és així, per què és tan difícil assemblar-nos-hi? A vegades, es percep més la imatge d’un ésser humà que va a la deriva o la d’un món que fuig de la vida i s’obstina en sembrar la mort, que no la d’un cor envigorit per l’esperança i inflamat per l’amor.

 

Aquesta nit també se’ns deia: «Si nosaltres hem estat plantats vora d’ell per aquesta mort semblant a la seva, també hem de ser-ho per la resurrecció» (Rm 6,4-5). Pot haver-hi un horitzó més lluminós? Pot existir un destí més feliç? Fets a imatge de Déu, semblants a ell, incorporats a Crist, vencedor del pecat i de la mort, ressuscitats, vius per sempre!

 

Avui és Pasqua de Resurrecció. La notícia és que Crist viu! La festa més gran de l’any, on totes les festes hi troben el seu origen i la seva projecció. Una festa que s’actualitza cada vegada que celebram l’Eucaristia. No podem viure sense Crist, sense celebrar la seva presència, sense gaudir de la seva vida.

 

Testimonis de Crist ressuscitat! Vol dir assemblar-nos-hi, seguir la tradició apostòlica, escoltant la seva Paraula, vivint en comunió de pregària i en solidaritat, disponibles per fer el bé com ell, decidits a estimar com ell, a perdonar com ell, a treballar per la justícia i la pau com ell. Aquest és el compromís d’estar amb Jesús i d’apropar-lo als altres, de sortir a cercar-los, d’acollir-los, conversar i caminar junts.

 

La «Galilea», la nostra Mallorca, on vol que el trobem és aquest immens i plural camp social de casa nostra on s’hi fa present perquè el descobrim i el servim en els nostres germans, especialment en els més necessitats: els qui passen fam, els qui passen set, els refugiats, els qui van nus, els qui estan malalts, els empresonats. No som guardians d’un sepulcre, sinó testimonis de Crist Ressuscitat.

 

Amb el meu fraternal afecte, feliç Pasqua de Resurrecció!

Sants del dia

18/07/2024Sant Arnau, sant Frederic, santa Teodòsia.

Agenda – Pròxims esdeveniments

25 Jul
28 Jul
29 Jul
Radio Maria. Santo Rosario
Monasterio de la Visitación. Salesas + Google Map
03 Ago
Conferencia LA MIRADA SISTÉMICA, por Clara Ventura.
Xiringuito solidario Tabgha (PORTALS NOUS)
06 Sep
XVII Peregrinación al Santuario de Lourdes
Santuario de Lourdes (Francia)

Campanyes