L’estrella ens assenyala el mateix camí

Aquesta setmana que iniciam conté dos esdeveniments que, junt amb tot el que organitzem a les nostres parròquies, volen ser signe d’unitat i comunió entre els qui ens volem deixar il·luminar i guiar per aquesta estrella que és Jesús. Ell vol obrir-se pas entre nosaltres provocant unitat i comunió, mostrant-nos de caminar sinodalment en una mateixa direcció: 

    1) Dimarts, dia 18, comença la Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians, que continuarà fins l’altre dimarts, dia 25, festa de la conversió de sant Pau. 

Diumenge, dia 23, a les 17h, Pregària ecumènica a la Seu amb les diferents confessions cristianes. Som convidats a ser-hi i, pregant junts, fer aquest signe d’unitat. 

 

    2) La Trobada del Consell Pastoral Diocesà del dissabte dia 22, que tindrà la seva primera sessió d’estudi i diàleg en torn del Sínode en una primera fase. Serà al Seminari Nou, des de les 10:00h. del matí fins les 13:30h. 

Dos moments de sintonia en l’esforç de caminar junts en ambient d’Església per tal de fer més forts els vincles que ens uneixen i que es projecten cap una societat que necessita de la fermesa d’aquest testimoni. Participem-hi!

Ho deim moltes vegades, la Unitat dels Cristians és encara en molts aspectes una assignatura pendent, la qual cosa demana que no hem d’escatimar esforços per a potenciar i -si fa falta- crear aquells vincles que assegurin el testimoni de fraternitat volguda i viscuda entre els qui creim en Jesucrist. Pensam en la unitat de les diverses confessions cristianes que, tot i manifestant aspectes diferents en la manera de concebre i celebrar la fe, sentim el profund desig de compartir-la per a fer-ne, i de l’actuació cristiana que se’n deriva, una única font de testimoni. Però, al mateix temps, pensam en la unitat interna de la nostra Església catòlica, tan necessitada de viure amb fermesa la comunió fraterna en el seu si. No es tracta, idò, només de pregar, sinó d’actuar a través de signes creïbles d’unitat i germanor que repercutesquin en tots els àmbits de la vida de cada dia. 

La reunió del Consell Pastoral Diocesà ja és per ella mateixa un signe d’unitat eclesial perquè posa de relleu la comunió de la nostra Església de Mallorca, representada en la diversitat dels seus membres, els quals, provinents des dels diferents llocs i sectors, la manifesten. El treball d’aquesta trobada és prioritàriament sinodal, ja que té la seva  concreció en les primeres qüestions que el Sínode planteja en la seva fase diocesana. És un desig i un goig poder seguir l’estrella que ens il·lumina i dissipa totes les foscors. 

Volem tenir clar i fer ben nostre allò que sant Pau diu als cristians de Corint: «Els dons que rebem són diversos, però l’Esperit que els distribueix és un de sol. Són diversos els serveis, però és un de sol el Senyor a qui servim. Són diversos els miracles, però tots són obra d’un sol Déu, que els fa valent-se de cadascun de nosaltres. Les manifestacions de l’Esperit distribuïdes a cadascú són en be de tots» (1Co 12, 4-7).

Sants del dia

23/07/2024Santa Brígida, sant Ezequiel profeta, sant Joan Cassià.

Agenda – Pròxims esdeveniments

25 Jul
28 Jul
29 Jul
Radio Maria. Santo Rosario
Monasterio de la Visitación. Salesas + Google Map
03 Ago
Conferencia LA MIRADA SISTÉMICA, por Clara Ventura.
Xiringuito solidario Tabgha (PORTALS NOUS)
06 Sep
XVII Peregrinación al Santuario de Lourdes
Santuario de Lourdes (Francia)

Campanyes