Molts d&#39anys!

Molts d&#39anys!

 

És per a mi un goig fer-vos arribar unes paraules de felicitació en ocasió de les festes de Nadal de 2018, Any nou 2019 i Epifania, dies entranyables de reunió familiar, de celebració cristiana en comunitat i pregària, de convivència social enmig d’unes ciutats i pobles en festa. Alguna cosa ben especial hi ha en aquests dies que tenen tanta capacitat de convocatòria i que giren horaris i costums si ho comparam amb la vida de cada dia. Dies de festa de caràcter marcadament cristià i que els compartim amb tota persona de bona voluntat perquè ens aporten il·lusió, alegria, pau, solidaritat, amistat, ambient familiar, bons desigs i una nova oportunitat de renovació, començant amb l’any nou.  

 

Des de la nostra estimada terra mallorquina, vagi la meva felicitació plena d’un desig de pau i felicitat per a cadascú, per a les vostres famílies, per a cada comunitat cristiana i amb una abraçada fraternal per a tothom, especialment per als qui estan malalts o impedits, que han sofert alguna desgracia o passen per moments difícils. Com ho feia Jesús, us dic que compteu amb la meva pregària, el meu amor solidari i el de l’Església de Mallorca. Us agraesc que pregueu també per mi i per aquesta Església germana.

 

Els cristians proclamam que la raó de ser d’aquestes festes està en Jesús. Déu fet home per a ser company de ruta d’una humanitat que necessita tenir un referent fiable per a poder caminar amb confiança i esperança. Recuperar Jesús com a guia ens dóna el goig de tenir-lo al costat, ell que ens ha dit «Jo seré amb vosaltres cada dia fins a fi del món», «no us deixaré orfes», «confiau en Déu, confiau també en mi», «vosaltres sou els meus amics», «estimau-vos els uns als altres, tal com jo us estim», «veniu a mi tots els qui estau cansats i afeixugats i trobareu repòs», «vull que tingueu l’alegria que jo tenc»… Anau a l’Evangeli i veureu que tot ell n’està ple de paraules de vida, d’amor, coratge i consol; si ho feis, haureu trobat Jesús! Pregau, haureu trobat Jesús! Mirem-nos amb tendresa i ajudem-nos fent-nos servidors els uns dels altres, haurem trobat Jesús! 

 

D’ell, de Jesús, la Paraula que s’ha fet carn i habita entre nosaltres, treim el missatge de Nadal, no fet de paraules buides ni tradicions que han perdut les arrels, sinó de la llum d’una presencia. «L’Evangeli –diu el papa Francesc– parla d’una llavor que un cop sembrada, creix per ella mateixa també quan el pagès dorm (cf. Mt 4,26-29). L’Església ha d’acceptar aquesta llibertat inaferrable de la Paraula, que és eficaç a la seva manera, i de formes molt diferents que solen superar les nostres previsions i trencar els nostres esquemes. La intimitat de l’Església amb Jesús és una intimitat itinerant… Fidel al model del Mestre, és vital que avui l’Església surti a anunciar l’Evangeli a tothom, en tots els llocs, en totes les ocasions, sense demores, sense fàstic i sense por. La joia de l’Evangeli és per a tot el poble, no pot excloure ningú. Així ho anuncia l’àngel als pastors de Betlem: «No tingueu por, us anunciï una bona notícia que portarà a tot el poble una gran alegria» (Lc 2,10). És el naixement de Jesús! Déu entra en la nostra història i nosaltres en la seva, una única història de salvació. És lo millor que ens hagi pogut succeir.  

 

Aquesta és la Bona Notícia que proclamam en aquestes festes i que volem que, amb paraules i gestos de proximitat i estimació, us arribi al cor. Bon i sant Nadal, lluminosa Epifania i un Any nou ple de la pau del Senyor, que tant necessitam. Felicitats!

Sants del dia

17/07/2024Santes Justa i Rufina, sant Aleix, santa Hedwig.

Agenda – Pròxims esdeveniments

25 Jul
28 Jul
29 Jul
Radio Maria. Santo Rosario
Monasterio de la Visitación. Salesas + Google Map
03 Ago
Conferencia LA MIRADA SISTÉMICA, por Clara Ventura.
Xiringuito solidario Tabgha (PORTALS NOUS)
06 Sep
XVII Peregrinación al Santuario de Lourdes
Santuario de Lourdes (Francia)

Campanyes