Molts d&#39anys!

És un gest entranyable que per les festes nadalenques ens felicitem i fins i tot ho facem gent ben diversa. Això vol dir que ens uneixen molts motius que fan que ens desitgem felicitat, tot el bé possible i el treball per un any nou ple de pau i concòrdia. Ens empeny a fer-ho el goig de compartir la bona notícia de l’Encarnació de Déu en la història, la vinguda de Jesús, el seu Fill, nascut de la Verge Maria en un racó oblidat de món entre els més pobres. Les «preferències» de Jesús pels més pobres troben en Ell el seu millor testimoni. 

Des de la nostra estimada terra de Mallorca, vagi la meva felicitació nadalenca, el meu desig de pau i felicitat per a tu i per a tots en aquestes festes de Nadal, d’Any nou i Epifania, units al Senyor en la pregària i en l’esforç d’arribar amb humil actitud de servei als qui més ens necessiten. Això és així perquè el cor de Déu té un lloc preferencial per als pobres, tant que fins Ell mateix «es va fer pobre» (2Co 8,9) en la persona de Jesús de Natzaret.  

Som l’Església que vol viure el Nadal i no podem oblidar aquesta trajectòria de Jesús, fins arribar a la Creu i a la Resurrecció. «Som cridats –diu el papa Francesc– a descobrir Crist en els pobres, a prestar-los la nostra veu en les seves causes, però també a ser els seus amics, a escoltar-los, a interpretar-los i a recollir la misteriosa saviesa que Déu vol comunicar-nos a través d’ells» (EG 198). De fet, és «pobre» segons l’Evangeli qualsevol persona que pateix una necessitat humana o espiritual, exclusió social o malaltia, penúria econòmica o ignorància cultural, soledat o manca d’estimació. 

Per tot això, és Nadal si en tota relació humana som un exemple de proximitat real i cordial, si som capaços d’empatia i tendresa, si en l’altre hi descobrim Jesús realment present per acollir-lo i estimar-lo, tal com Ell mateix ens ho assegura: «Tot allò que fèieu a un d’aquests germans meus més petits, a mi m’ho fèieu!» (Mt 25,40), és Nadal si ens apropam a la taula de l’Eucaristia per acollir-lo a Ell que ve i vol habitar entre nosaltres.

Sants del dia

17/07/2024Santes Justa i Rufina, sant Aleix, santa Hedwig.

Agenda – Pròxims esdeveniments

25 Jul
28 Jul
29 Jul
Radio Maria. Santo Rosario
Monasterio de la Visitación. Salesas + Google Map
03 Ago
Conferencia LA MIRADA SISTÉMICA, por Clara Ventura.
Xiringuito solidario Tabgha (PORTALS NOUS)
06 Sep
XVII Peregrinación al Santuario de Lourdes
Santuario de Lourdes (Francia)

Campanyes