Siguem Església de «Mans Unides» i de «Caritat»

 

 

La Paraula de Déu il·lumina moltes situacions d’actualitat, totalment sumides en la desigualtat i la marginació social. En això veim la forma d’actuar d’una societat injusta, que fins i tot argumenta a favor seu. Quelcom deplorable. No obstant això, Jesús es defineix amb tota claredat a favor dels marginats de la societat i manifesta davant del poble les seves preferències. La salut de les persones i la seva integració social constitueixen un dels objectius de l’actuació de Jesús i es posa en evidencia a favor de qui està Déu.

Per a Jesús, tanmateix,  no n’hi ha prou d’apropar-se a la gent, tot i que reconeguin el be que se’ls fa, sinó que han d’arribar a la comprensió del Déu que és Amor, Bona Nova, clarament explicita, del Regne que proclama i que ha vingut a inaugurar amb els seus signes, entre ells la curació. Per això, diu: «El Regne de Deu és enmig vostre» (Lc 17,21).

Vet aquí la novetat que els cristians humilment hem d’aportar a tot gest humà d’atenció solidaria i d’acció  cap els mes necessitats. A més d’exercir la solidaritat diària, que treballem per una Església de «Mans Unides», ajudant a projectes concrets, és una d’aquestes accions a les que no podem renunciar perquè és treballar a favor de l’educació, de la sanitat, de la promoció humana d’amplis sectors socials on la injustícia, la malaltia i la fam estan colpint més fortament als més pobres. Una Església de la «Càritas», màxima expressió de compromís evangèlic, ens pot ajudar a entrar en el temps de Quaresma, per a fer d’ella, amb la intensificació de la pregària i el dejuni, un itinerari de salut personal i transformació social.

Us convid a fer-ho realitat, com Església de Mallorca arrelada aquí, i allà on se’ns demani ajuda. Demanem la intercessió de la Mare de Déu de Lourdes, avui en el seu dia de festa, ella que en el seu santuari i arreu acull els malalts i ajuda amb la presència sacramental de Jesús a cercar la salut, tota una joiosa paràbola de curació física i espiritual.

 

Sants del dia

17/07/2024Santes Justa i Rufina, sant Aleix, santa Hedwig.

Agenda – Pròxims esdeveniments

25 Jul
28 Jul
29 Jul
Radio Maria. Santo Rosario
Monasterio de la Visitación. Salesas + Google Map
03 Ago
Conferencia LA MIRADA SISTÉMICA, por Clara Ventura.
Xiringuito solidario Tabgha (PORTALS NOUS)
06 Sep
XVII Peregrinación al Santuario de Lourdes
Santuario de Lourdes (Francia)

Campanyes