Un mateix pelegrinatge ens uneix

 

Aquest diumenge, dia, 20 de gener, la nostra Església honora el màrtir sant Sebastià, patró de la ciutat de Palma en la celebració de l’Eucaristia a la Catedral, i a primera hora del capvespre ens trobam també a la Seu grups de diferents confessions cristianes per pregar junts. Ambdues celebracions a les que estam tots convidats, són per a pregar, i pregar en comunitat. Com diu el Concili Vaticà II, «per inspiració de la gràcia de l’Esperit Sant, el diàleg i l’acció, avui es fan arreu del món molts intents d’arribar a aquella plenitud d’unitat que vol Jesucrist» (UR 4). Pregam per la nostra Església catòlica i pregam per les altres Esglésies perquè la voluntat del Senyor «que tots sigui u» sigui una realitat entre nosaltres i visquem el goig d’un mateix pelegrinatge.

 

Voler caminar junts ja és un primer pas. Aleshores és quan ens sentim convocats a fer-nos presents sobretot en les ocasions de pregària, que és el moment en el qual prenem consciència del camí que hem emprès. Uns i altres vivim en uns mateixos pobles i ciutats, convivim en uns mateixos ambients, estam presents en institucions que ens representen a tots, compartim inquietuds i ens ajudam en tot allò que ens afecta i ens encamina a servir el bé comú i, sobretot, ens uneix la fe en un mateix Jesucrist.

 

Tanmateix, tot això necessita de l’esforç per a la unitat dins la nostra Església catòlica. Que també ens uneixi un mateix pelegrinatge i desterrem tota divisió entre nosaltres. Només hi ha una vara de mesurar, que és la fidelitat al missatge de Jesucrist i l’esforç continuat per fer de l’Església una vertadera fraternitat. Va ser el Concili, i el papa Francesc ens ho recorda, qui va insistir a dir que som pelegrins, i pelegrinam junts. «A tal fi, cal confiar el cor al company de camí sense recels, sense desconfiances, i mirar abans que res el que cercam: la pau en el rostre de l’únic Déu» (EG 244). No pensam només en aconseguir la unitat de les Esglésies, l’esforç de diàleg ecumènic ha de repercutir en la unitat de tota la família humana. Pregària i acció, en una unitat indissoluble.

Sants del dia

27/05/2024Sant Agustí de Canterbury, sant Juli, sant Restitut.

Agenda – Pròxims esdeveniments

Campanyes