Una proposta de viure la fraternitat

 

 

No és fàcil entendre-ho i molt manco viure-ho quan el virus de l’individualisme està enverinant persones i institucions. L’altre és un germà! Una germana! En passar del «tot per a mi» a «pensar en l’altre» hi ha un alternativa davant la qual hem de prendre postura. «Jo o els altres» o «els altres i jo». No és un joc de paraules, sinó una veritat com un temple que posa en evidència per on hem de prendre partit. Un món dividit és cridat a la unitat, un cor desfet és convidat a la conversió, una humanitat que parla llenguatges que dispersen ara rep una proposta de fraternitat, de fer un món de germans. Ho volem que sigui així a la nostra Església de Mallorca? Facem que sigui així!

El primer dia de l’Església, diada de Pentecostés, és una explosió de festa, l’esclat d’un anunci que congrega, interpel·la i fa prendre decisions. Hi ha un foc interior que crema i, deixant la por, fa sortir al carrer per a dir amb veu ben alta que hi ha un missatge joiós a comunicar. No son els apòstols els qui parlen, és l’Esperit Sant que parla per ells i fa que tothom ho entengui. És el llenguatge de l’amor, el llenguatge de Déu que estima i vol el bé de la humanitat, de tots els qui cerquen honradament la veritat. Més de dos-mil anys d’història i el fenomen es repeteix en els cors senzills que creuen en la fraternitat, en fer un món de germans des dels actes més senzills de cada dia.

Avui, se’ns demana a la nostra Església que siguem així. Se’ns demana als cristians que siguem com Jesús i seguint l’exemple dels qui al llarg dels segles han encarnat en la seva vida l’esperit de l’Evangeli i estan experimentant la santedat en tota la seva diversitat, que és la riquesa espiritual que ens manté vius.

Una Església la nostra, en constant renovació, on tots, laics i laiques, consagrats i consagrades, diaques, preveres i bisbe realitzam la missió que se’ns ha encomanat i abandonam l’aïllament, el desànim, la lamentació i l’autoreferencialitat. El centre és Jesucrist i no n’hi ha d’altre. En Ell i des d’Ell, qui de part del Pare ens ha comunicat el seu Esperit, construïm fraternitat, sempre, i fa que ens entenguem des del llenguatge universal de l’amor.

 

Sants del dia

17/07/2024Santes Justa i Rufina, sant Aleix, santa Hedwig.

Agenda – Pròxims esdeveniments

25 Jul
28 Jul
29 Jul
Radio Maria. Santo Rosario
Monasterio de la Visitación. Salesas + Google Map
03 Ago
Conferencia LA MIRADA SISTÉMICA, por Clara Ventura.
Xiringuito solidario Tabgha (PORTALS NOUS)
06 Sep
XVII Peregrinación al Santuario de Lourdes
Santuario de Lourdes (Francia)

Campanyes