Amb el papa Francesc, comunió plena

 

Sensibles al moment que vivim i en nom de la nostra Església de Mallorca, vull manifestar el nostre afecte, adhesió i solidaritat al nostre estimat papa Francesc. Sempre ens demana que preguem, que el tinguem molt present, que l‘acompanyem en la difícil missió de guiar l’Església, sentint-nos coresponsables dels camins que anam traçant i transitant per a comunicar arreu l’Evangeli de Jesús. Ell, per l’encàrrec que li ha estat confiat, n’està donant constant testimoni de manera molt valenta i compromesa. Tot un exemple a seguir!

 

El dia de la seva elecció –tots ho recordam molt bé– un cardenal amic seu li va dir: «No t’oblidis des pobres!». Des del primer instant, no sols no els oblida, sinó que ha apostat decididament per ells i interpel·lant constantment les nostres consciències. Tanmateix, la seva actitud evangèlica incomoda als qui voldrien una Església inflada de poder i no combreguen amb la impostergable renovació que ens està demanant. Ell demana tolerància zero davant els abusos a menors, total solidaritat amb les víctimes, lluita contra la corrupció, començant per la dels mateixos membres de l’Església, l’antagonisme radical entre màfia i vida cristiana, fa una crida constant a la conversió personal perquè arribi a ser un fet la urgent conversió pastoral.

 

Units amb el papa Francesc, de cor i amb fets, rebutjam tant els atacs que està rebent com les invitacions a desoir els seus ensenyaments i menysprear la seva persona. Ens acaba de dir no fa molt que «es necessari que cadascun dels batiats se senti involucrat en la transformació eclesial i social que necessitam», una transformació que reclama «la conversió personal i comunitària». Hem d’agrair-li la seva total entrega, les seves paraules clares i directes, els seus eloqüents gestos, les seves homilies i escrits, la seva proximitat i tendresa de tracte, la seva sensibilitat pels més pobres i exclosos, el seu treball a favor de la vida, de la justícia, de la creació, de la pau i dels drets humans.

 

Des de la nostra Església de Mallorca, li feim arribar la nostra plena comunió, estimació i disponibilitat en fer realitat entre nosaltres, en el cor de la nostra societat illenca, l’Evangeli que proclama i viu amb tanta fe i esperança. Deixem-nos contagiar pel seu testimoni d’amor, ple d’ardor evangèlic i servei incondicional, a l’estil de Jesús, el bon Pastor. Ben units, us convit a fer-ne pregària:

 

“Oh Déu, vós escollíreu el papa Francesc perquè, succeint a l’apòstol sant Pere fos pastor de tot el vostre ramat. Mirau bondadosament el poble que us suplica i feis que, vicari com és de Crist a la terra, confirmi en la fe els seus germans, i que tota l’Església es mantingui en comunió amb ell pels lligams de la unitat, de l’amor, de la pau, a fi que tots trobin en vós, pastor dels homes, la veritat i la vida eterna.”

 

Sants del dia

14/06/2024Sant Eliseu profeta, sants Anastasi, Fèlix i Digna.

Campanyes