Déu, que és Amor, és la solució!

 

 

Tota la historia humana, ha viscut i encara viu l’experiència d’una recerca de sentit per a la vida. Sempre i de mil maneres, l’home i la dona de tots els temps s’han fet preguntes radicals, entre les quals hi ha aquesta: qui es Déu? És la pregunta religiosa per excel·lència que tots ens feim. Les respostes que s’han anat donant al llarg de la història presenten la més gran diversitat. Avui, com a cristians, sentim la necessitat de compartir aquesta recerca i oferir la resposta de fe que ens identifica.

Llegim en el llibre es Fets dels Apòstols que Pau, quan és a Atenes, es troba amb un monument que porta la inscripció «Al Déu desconegut» i, de forma genial, comunica a la gent “qui” és aquest que no coneixen. La reacció és que uns es posen a riure, altres diuen “ja t’escoltarem un altre dia”, i altres arriben a la fe. Com ell, nosaltres hem conegut com Jesús ha explicat qui és Déu, quin és el seu rostre de Pare misericordiós i ha promès l’Esperit Sant que serà el qui enardirà els cors a creure i a donar testimoni.

Aquesta revelació progressiva de Déu, Pare, Fill i Esperit Sant, és la resposta a la pregunta inicial sobre “qui és Déu”, i és Jesús el qui ens el mostra del tot i vol que entrem de ple en la seva vida. És per això, perquè creim que Jesús ha ressuscitat, que hem de poder dir que Déu és la “solució” a tots els enigmes i drames humans, perquè ens convida a participar de la mateixa vida de Déu, que és Amor. Creure, idò, en la Trinitat és creure en l’amor, en el seu origen en Déu, i en les profundes raons per estimar, perquè «Déu és amor, el qui està en l’amor està en Déu, i Déu està en ell» (1Jn 4,16).

Déu només pot estimar i ens crida a dir-ho amb la nostra vida. Així, podem ser signes visibles d’aquest amor i, com a Església, icona de la Trinitat, fundada en l’amor que es comunica. A Déu, per Jesucrist i l’Esperit, el podem escoltar i amb ell hi podem parlar. Per això, la pregària ens uneix tant, que podem viure la forca d’aquesta nova presència que dóna un nou horitzó i sentit a la vida.

 

  

Sants del dia

06/02/2023Sant Pau Miki i companys màrtirs del Japó, sant Silvà, sant Mateu Correa.

Campanyes