Fer-los sentir el calor de l’amor

 

«No estimem amb paraules, sinó amb obres». Amb aquest lema, que ens crida a una coherència de vida amb la fe que professam i a una solidaritat que pressuposa l’amor, el papa Francesc ha instaurat per aquest diumenge la Jornada Mundial dels Pobres perquè prenguem consciència que és la primera preferència de Jesús i, en conseqüència, ha de ser també la nostra primera preferència.

 

Seguint les paraules de l’apòstol Joan «Fills meus, no estimem amb frases i paraules, sinó amb obres i de veritat» (1Jn 3,18), el papa Francesc diu que «la seriositat amb què el “deixeble estimat” ha transmès fins els nostres dies el manament de Jesús es fa més intensa per raó del contrast que percep entre les paraules buides presents en els nostres llavis i els fets concrets amb què hem d’enfrontar-nos. L’amor no admet excuses: qui vol estimar com Jesús va estimar, ha de fer seu el seu exemple, especialment quan es tracta d’estima els pobres».

 

En el moment de la seva elecció, el Papa va sentir que un cardenal amic li deia «no t‘oblidis dels pobres!” i al cap de poc escollia el nom de «Francesc» com aquell distintiu que l’hauria de definir en la seva missió de Pastor de tota l’Església. En aquest sentit, els seus gestos són tant eloqüents que ens fan veure quin rumb ha d’agafar l’Església per a ser fidel a Jesucrist.

 

Fent-me portaveu del seu missatge, som cridats a donar la mà als pobres, a trobar-los, a mirar-los als ulls, a abraçar-los, per a fer-los sentir el calor de l’amor que trenca el cercle de soledat. La seva mà estesa envers nosaltres és també una crida a sortir de les nostres certeses i comoditats, i a reconèixer el valor que té la pobresa en ella mateixa.

 

A tots ens pertoca fer possible aquest encontre, a mí el primer. Comencem pels de més a prop, qui sap si entre els mateixos familiars o els veïns, i tants altres. No els donem només coses, sinó acolliment, conversació, acompanyament, estimació. Els pobres no són un problema, sinó un recurs al qual acudir i viure l’essència de l’Evangeli.

Sants del dia

18/07/2024Sant Arnau, sant Frederic, santa Teodòsia.

Agenda – Pròxims esdeveniments

25 Jul
28 Jul
29 Jul
Radio Maria. Santo Rosario
Monasterio de la Visitación. Salesas + Google Map
03 Aug
Conferencia LA MIRADA SISTÉMICA, por Clara Ventura.
Xiringuito solidario Tabgha (PORTALS NOUS)
06 Sep
XVII Peregrinación al Santuario de Lourdes
Santuario de Lourdes (Francia)

Campanyes