La bona notícia d’un Déu proper

 

Immersos en la varietat de maneres de viure el Nadal i d’explicar el seu misteri, ens veim obligats a dir que tenim notícies de Déu, ja que parla als homes i a les dones com a amics seus, mogut pel seu gran amor, conversa amb ells i els convida a comunicar-se i a estar-se amb Ell. Déu ha parlat, s’ha acabat el silenci i s’ha superat la seva llunyania. Déu s’ha fet proper. Amb aquesta convicció som convocats per l’Església en el nom del Senyor per a viure el goig del seu encontre que el fa present en la persona del seu Fill Jesús. Perquè tenim bones notícies de la seva arribada, feta de la manera més humil que podem imaginar, podem pronunciar el seu nom, conèixer la seva  família, endinsar-nos en el seu poble, tractar la seva gent. I així, conèixer-lo.

 

De quina millor manera podem celebrar el Nadal? Com viure la proximitat de Déu, quan ens costa tant trobar aquella felicitat que no es compra ni es ven en els mercats? Molts s’ho pregunten perquè tenen necessitat de trobar un sentit, volen donar raó de la seva alegria i desitgen trobar la pau del cor per a irradiar-la als altres.

 

La festa del Nadal del Senyor apunta cap a Déu que es fa home enmig nostre, tan necessitats de salvació, i es fa anunci d’una nova forma d’entendre la vida perquè la visquem segons l’Evangeli. Celebrar el Nadal del Senyor és revifar la flama de l’esperança que totes les coses poden canviar i ser novament reorientades. El naixement tan esperat ha pres un to entranyable: el silenci de la nit, una família jove i humil, un pessebre, tot i la indiferència d’una societat que va a la seva. Però guanya l’acollida d’aquells que s’han vist gratament sorpresos per una joiosa notícia que no esperaven.

 

Només un amor sense mesura, fet a la mesura de Déu, pot explicar-ho, i només la fe i el mateix amor correspost, entendre-ho. Per això, és l’hora de demostrar que podem viure apassionadament fent el bé, com Jesús, font inesgotable de veritable alegria.

 

Feliç i sant Nadal en el goig de l’amor del Senyor!

Sants del dia

18/07/2024Sant Arnau, sant Frederic, santa Teodòsia.

Agenda – Pròxims esdeveniments

25 Jul
28 Jul
29 Jul
Radio Maria. Santo Rosario
Monasterio de la Visitación. Salesas + Google Map
03 Aug
Conferencia LA MIRADA SISTÉMICA, por Clara Ventura.
Xiringuito solidario Tabgha (PORTALS NOUS)
06 Sep
XVII Peregrinación al Santuario de Lourdes
Santuario de Lourdes (Francia)

Campanyes