Els inquers varen celebrar el passat diumenge 12 de novembre la festa de Santa Maria la Major. Després que l’any passat presidís l’Eucaristia el cardenal de Barcelona, Mons. Joan Josep Omella, enguany qui ha vengut a celebrar la festa ha estat un dels seus bisbes auxiliars, Mons. Javier Vilanova, qui va compartir ministeri durant prop d’un any amb Mons. Antoni Vadell. En els primers bancs, hi fou present el batle i nombrosos regidors de l’Ajuntament inquer, la delegada del Govern en funcions i representants de les forces de seguretat. Unes autoritats que volgueren acompanyar el poble inquer, que omplia per complet l’església en aquest dia tan assenyalat.

En l’homilia, Mons. Vilanova es va mostrar “commogut” de celebrar la festa de Santa Maria la Major a la qual “tantes vegades el bisbe Toni havia mostrat la seva estima, i que també estimaven tant tots els inquers i inqueres”. Tot seguit, explicà la lectura de l’Evangeli que s’acabava de proclamar, el miracle del vi a les noces de Canà. El celebrant començà observant que Jesús i la seva mare eren a la festa, ja que “tenien una vida normal, allò sobrenatural es fa molt humà”. Mons. Vilanova comentà que aquesta vida senzilla s’expressa molt bé en la sèrie de televisió “The Chosen” (Els elegits), que relata la vida de Jesús a través dels testimonis dels qui varen conviure amb Ell. I aprofità per explicar el moment de conversió de l’actriu que interpreta Maria Magdalena, qui, durant una gira promocional a Barcelona, entrà en una església on milers de joves pregaven invocant l’Esperit Sant i quedà tan impactada de veure els rostres dels joves i sentir la pregària que va sortir creient en Déu.

Aquest no va ser l’únic testimoni de conversió que va voler compartir. De fet, va centrar gran part de l’homilia a explicar exemples de persones que han abraçat la fe per mostrar com l’ésser humà continua tenint necessitat de Déu, tot i que a Europa la societat li ha donat l’esquena. I va explicar com va conèixer un indigent a la plaça de Catalunya que resava el rosari perquè un dia es va imaginar la Mare de Déu als peus de la creu i va quedar commogut per la fe d’aquella mare en un moment de tant de dolor. O com un jove musulmà estudiant d’arquitectura es va voler batejar perquè va quedar impactat per la forma en què s’estimaven els seus amics cristians. I va afegir: “la gent és feliç sense Déu, però quan el descobreixen tenen una felicitat que no és comparable amb la d’abans”.

Mons Vilanova va convidar els assistents a “tornar a connectar amb Déu, a tornar a tenir desig de Déu” perquè va apuntar que “la felicitat i la veritat tenen un nom: Jesucrist”. I animà els fidels a fer silenci de les xarxes socials, de l’ego i les preocupacions i dedicar un temps diari a la pregària perquè “així podràs escoltar Déu que parla, que dona pau, força, podràs descobrir la veritat i veuràs Déu en tot”. Només omplint-nos d’amor “podrem veure el bo de l’altre” i combatre les divisions. A més, va afegir que “el cristianisme es contagia a través d’un pecat: l’enveja, el dir jo vull ser com tu”, tal com va exemplificar en els testimonis que va presentar. Per això Mons. Vilanova va acabar encoratjant els presents a ser llum, ja que així “podreu il·luminar de forma molt visible si viviu units al Senyor”.

La celebració anà acompanyada dels cants del cor parroquial i el so de la banda Unió Musical Inquera, que entonà les notes de l’himne a Santa Maria la Major. També hi intervingueren els cossiers d’Inca, que ballaren l’oferta. En acabar l’Eucaristia, com ja és tradició, es dugué a terme l’amollada de coloms, enguany amb una especial intenció de petició per la pau.

Agenda – Pròxims esdeveniments

Campanyes