Dia 5 de febrer el poble de Sencelles celebrà de bell nou la seva festa patronal en honor de Santa Àgueda. Els orígens d’aquesta es remunten a un any imprecís del segle XIV o XV en què en el context d’una forta sequera que malmenava el camp i l’economia local que en depenia, es feu un vot del poble tot prometent que farien patró o patrona de Sencelles el sant o santa que els enviàs una pluja assaonadora. Aquelles rogatives foren escoltades per Déu i la seva generositat es manifestà en forma d’aigua, el dia 5 de febrer,  en què l’Església celebra la verge i màrtir siciliana del segle tercer.

Enmig d’un programa d’actes, lúdics, festius i culturals, hi pren relleu especial l’ofici solemne, al qual assisteix tot el poble encapçalat per les autoritats municipals. Enguany ha estat presidit per mossèn Josep Adrover, rector de la mateixa Parròquia i vicari general de la Diòcesi. Seguint la tradició multisecular, en el moment de l’ofertori de la missa, la relíquia de Santa Àgueda és traslladada per un dels capellans fills del poble, des de la capella on és guardada tot l’any fins a l’altar major, per rebre la veneració de tots els seus devots, que havien omplit la nau de l’església. D’aquesta manera els sencellers refermen la proposta dels seus majors de servar el culte a Santa Àgueda.

Una vegada acabat l’ofici, les autoritats civils i religioses van retre homenatge, com cada any, a la sencellera de més edat i a la més joveneta, celebrant així que Santa Àgueda és la patrona de les dones cristianes. Aquest any han estat Esperança Ramis Serra amb 98 primaveres i Emma Roig Salas, d’un mes.

També hi hagué un sentit reconeixement envers un nombrós grup de persones que, essent naturals de Sorihuela del Guadalimar (Jaén) i Povedilla (Albacete), d’ençà de 1960 aproximadament, cada any celebren a Sencelles la festa de la que també és patrona dels seus respectius pobles. Tot va acabar amb un refresc popular davant la Casa de la Vila.

Campanyes